elixir.ro
Home Cauta in site Login Contact

Vorbe pline de intelepciune a capeteniei Black Elk (Cerb Negru)


Cerb Negru a fost shaman si medic in Lakota. S-a nascut in decembrie 1863 si a decedat in august 1950. La varsta de 9 ani a cazut grav bolnav si a avut cea mai mare viziune a sa. El a spus că sa întâlnit cu Marele Spirit care a condus Universul și a văzut un copac mare, care simbolizează viața și spiritul de pământ și a poporului indian. De-a lungul vietii a avut multe viziuni pe cate le-a expeimentat.

- "Adevarul vine in lume cu doua chipuri; cand oamenii sunt deznadajduiti poate ca rasul (fericirea) e mai bun pentru ai deschide si cand prea se simt bine si siguri pe ei, chipul care plange (suferinta) e poate mai potrivit pentru ca ei sa vada si sa inteleaga. Insa e acelasi chip razand sau plangand".

- "Strabunii au randuit in lume multe lucruri si toate ar trebui sa fie fericite. Fiecare lucru cat de mic e trimis pentru ceva si in lucrul acela trebuie sa fie fericire si puterea de a face fericit"

- "Nimic nu poate trai bine decat intr-un chip care se potriveste felului in care sfanta putere a Lumii traieste si se misca"

- "E greu sa urmezi o singura viziune, in aceasta lume a intunericului si multor umbre necontenit schimbatoare. Prin aceste umbre oamenii se pierd."

- "Un om care moare de foame viseaza bunatati imbelsugate." 

- "Semintele incoltesc in intunericul taranei inainte de a cunoaste vara si lunima zilei. La fel si puterea de a creste (in spirit) porneste din taina ca noaptea si se intinde spre lunima... Precum in noaptea pantecului spiritul invie in carne."
Articole din aceeasi categorie
img/articole/small-Invatatura-ezoterica.jpg
img/articole/small-Natura-sacra.jpg
img/articole/small-In-cautarea-viziunii.jpg
img/articole/small-Marele-spirit.jpg
img/articole/small-Dansul-ritual-magic.jpg
img/articole/small-O-alta-lume.jpg
img/articole/small-Profetii.jpg

Cerb-negru-vorbeste.jpg
Vorbe pline de intelepciune a capeteniei Black Elk (Cerb Negru)
Vorbe pline de intelepciune a capeteniei Black Elk (Cerb Negru)

Trimite acest articol unui prieten:

ASTROGRAMA PERSONALIZATA

Vei putea cunoaste: